Rekrytointi vai markkinoinnin ulkoistaminen: kuinka säästät aikaa ja resursseja

Julkaistu:
7.5.2024
Kirjoittaja:
Rekrytointi vai markkinoinnin ulkoistaminen: kuinka säästät aikaa ja resursseja

Ulkoistaminen voi olla tehokasta, jos tarvitset erikoisosaamista tietyllä osa-alueella tai projektikohtaisesti. Jos tarvitset pitkäaikaista sitoutumista ja haluat pitää täyden kontrollin omissa käsissäsi, rekrytointi voi olla parempi vaihtoehto.

Kannattaako siis rakentaa oma markkinointitiimi, vai tulisiko sinun ulkoistaa markkinointi freelancerille tai markkinointitoimistolle? Tässä blogissa vertailemme näitä kahta vaihtoehtoa, jotta sinä voi säästää aikaa ja rahaa. 

 

Määrittele yrityksesi tarpeet ja tavoitteet

Ensimmäinen askel on selvittää yrityksesi tarpeet ja tavoitteet markkinoinnin suhteen. Mitä haluaisit saavuttaa markkinoinnilla? Onko sinulla tarvetta kasvattaa brändiäsi, lisätä myyntiä vai haluaisitko saada lisää verkkonäkyvyyttä? Selkeästi määritellyt tavoitteet auttavat sinua löytämään tarpeitasi parhaiten vastaavan ratkaisun.

 

Kustannustehokkuus: kuinka saat parhaiten rahalle vastinetta?

Tarkastele budjettiasi ja aikaresurssejasi. Oman markkinoijan palkkaamisessa sinun on otettava huomioon palkan lisäksi vakuutukset, työtilat ja muut henkilöstökustannukset. Ulkoistamalla saatat säästää alkuinvestoinnissa ja vapauttaa resursseja muihin liiketoiminnan osa-alueisiin.

Minkälaista osaamista ja mitä taitoja tarkkaan ottaen haet?

Mieti, kuinka laajaa markkinointiosaamista tarvitset. Jos yrityksesi markkinointitarpeet ovat monipuolisia ja vaativat erikoisosaamista, ulkoistaminen voi tarjota pääsyn laajaan osaajaverkostoon. Jos taas tarvitset jatkuvaa, yrityksesi brändiin syventynyttä osaamista, oman markkinoijan palkkaaminen voi olla järkevämpi vaihtoehto.

 

Paljonko työtunteja on tarjolla ja millaista saatavuutta odotat?

Tilanteesi ollessa epävarma, tai jos et osaa arvioida tarjolla olevien töiden määrää, toimistokumppani voi auttaa jo pelkästään tarpeidesi kartoituksessa. Mieti myös projektien ja aikataulujen joustavuutta. Ulkoistaminen voi auttaa sinua saamaan ammattilaisia nopeasti erilaisiin projekteihin ilman pitkää rekrytointiprosessia. Toisaalta oma markkinoija voi olla helpommin saatavilla päivittäiseen yhteistyöhön ja osaksi tiimiä.

 

Tutki vaihtoehtoja, kilpailuta potentiaaliset kumppanit ja tarkista sopimusehdot

Jos päätät ulkoistaa markkinoinnin, tutki huolellisesti eri vaihtoehtoja. Vertaile markkinointitoimistoja ja freelancereita heidän erikoisosaamisensa, kokemuksensa ja referenssiensä perusteella. 

Ennen päätöksentekoa kannattaa myös keskustella tarkasti hinnoittelusta ja sopimusehdoista. Onko tarjolla tuntihinta vai kiinteä hinta? Täytyykö sinun sitoutua pitkiin sopimuksiin? Mikä on irtisanomisaika? Voiko omaa yhteyshenkilöä tai tekijää vaihtaa tarvittaessa? Miten reklamaatiotilanteet hoidetaan? Voiko hinta nousta kesken sopimuskauden? Nämä kaikki ovat tärkeitä kysymyksiä, jotka kannattaa rohkeasti ottaa esille neuvottelutilanteessa.

 

Epävarmassa tilanteessa sinun kannattaa valita riskitön ulkoistaminen

Markkinatilanne maailmalla on arvaamaton, etkä välttämättä osaa päättää paljonko haluat investoida markkinointiin. Jos et ole markkinoinnin asiantuntija ja haluaisit mieluummin keskittyä muihin asioihin, sinun kannattaa ehdottomasti ulkoistaa markkinointi. 

Erityisesti epävarmoina aikoina kannattaa valita joustava kumppani, jonka kanssa yhteistyön voi tarvittaessa päättää nopeasti. Wannado Marketingin palvelut on suunniteltu nimenomaan muuttuviin tarpeisiin ja tilanteisiin, joissa kumppanilta vaaditaan nopeita liikkeitä. Meillä ei ole minimituntimäärää, kiinteitä kuukausikuluja tai irtisanomisaikaa. Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous monipuolisiin tarpeisiin muovautuvasta markkinointipalvelustamme!

Tsekkaa myös nämä blogit