Mitä yrityksen kannattaa julkaista Tiktokkiin 2024?

Julkaistu:
5.6.2024
Kirjoittaja:
Mariel Rimpelä
Mitä yrityksen kannattaa julkaista Tiktokkiin 2024?

Huomioi yrityksesi kohderyhmä Tiktokissa

Onnistuneen TikTok-markkinoinnin luominen edellyttää perusteellista kohderyhmän tuntemusta, sisällöntuotannon luovuutta, sekä jatkuvaa trendien seuraamista ja uuden oppimista. Lisäksi on tärkeää ymmärtää kyseisen alustan toimintalogiikka, sen käyttäjäkunta ja pysyä ajan tasalla vaihtuvien trendien mukana.

Vaikka Tiktokin suurin yleisö koostuu nuorista, ei kannata ajatella sen olevan vain lasten ja nuorten sovellus. Tiktokin suosio kasvaa jatkuvasti. Nyt on paras hetki hyödyntää tätä videoformaattien valtiasta osana yrityksesi markkinointistrategiaa!

Kuten muussakin markkinoinnissa, myös TikTokissa yrityksesi tulee ottaa huomioon kohderyhmä. On tärkeää ymmärtää, millainen sisältö puhuttelee ja kiinnostaa tavoittelemaasi yleisöä. Näin varmistetaan, että sisältösi resonoi kohdeyleisön kanssa parhaalla mahdollisella tavalla.

Aiempaa pidempiä videoita

  • Videoiden maksimipituutta on nostettu 15 minuuttiin ja vuonna 2024 TikTok suosii aiempaa pidempiä videoita.
  • Yrityksesi kannattaa käyttää pidempiä videoita hyödykseen kertomalla esimerkiksi tarinoita brändistä, tuotteista tai palveluista. Tuo myös ihmisiä rohkeasti esille!
  • Pidempien videoiden suosiminen tarjoaa yrityksellesi enemmän tilaa luovuudelle ja mahdollisuuden tuoda brändin tarinaa esille syvällisemmin ja kiinnostavammin.
  • Mitä pidempään yrityksesi sisältöjen parissa vietetään aikaa, sen enemmän kanavasi saa näkyvyyttä kyseisellä alustalla.

Alkukoukku herättää katsojan huomion

Vaikka videoiden pituus kasvaakin, on tärkeää säilyttää niiden reipas tempo ja kiinnostavuus. Videon ensimmäiset sekunnit ovat ratkaisevia. TikTokin algoritmi suosii videoita, jotka saavat katsojan kiinnostumaan heti alusta alkaen. Siksi on tärkeää luoda kiinnostava alkukoukku, joka saa katsojan pysähtymään ja jatkamaan videon katsomista. Alkukoukun avulla voidaan herättää uteliaisuutta ja luoda odotuksia siitä, mitä videolla seuraavaksi tapahtuu.

Samaistuttavaa sisältöä 

TikTokissa toimii autenttinen ja samaistuttava sisältö. Sen sijaan, että yritykset keskittyisivät täydellisesti huolitelluihin mainosvideoihin, rennompi ja rosoisempi tyyli on osoittautunut tehokkaimmaksi tavaksi tavoittaa yleisöä TikTokissa. 

Behind-the-scenes -materiaali tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman yrityksesi toimintaan ja auttaa luomaan yhteyttä katsojiin. Haasteet ja muu seuraajien kanssa vuorovaikuttaminen ovat myös erinomaisia tapoja sitouttaa yleisöä ja herättää kiinnostusta.

TikTokin käyttäjät arvostavat sisältöjen aitoutta ja spontaaniutta, joten rento tyyli toimii usein paremmin kuin liian huoliteltu sisältö. Yrityksesi ei välttämättä tarvitse luoda Tiktokkiin hintavia ja aikaa vieviä täydellisiä mainosvideoita, vaan voit keskittyä luomaan sisältöä, joka on mahdollisimman rehellistä, aitoa ja samaistuttavaa. Tee siis yrityksesi sisällöstä mahdollisimman persoonallista ja anna brändisi luonteen loistaa läpi!

Videoiden tekstitys

Videoiden tekstitys on noussut tärkeäksi osaksi TikTok-sisältöjä. Se ei ainoastaan lisää videoidesi saavutettavuutta kuulorajoitteisille katsojille, vaan se myös koukuttaa katsojan jatkamaan videon parissa. Käyttäjät saattavat selata TikTokin feediä äänettömästi, joten tekstitys mahdollistaa sisältösi välittämisen myös ilman ääntä. Näin käyttäjä ei skippaa yrityksesi videota sen vuoksi, että se olisi katsottava äänten kanssa.

Oli kyse sitten humoristisista dialogeista, opetusvideoista tai tuote-esittelyistä, tekstitys auttaa katsojia ymmärtämään ja sisäistämään videon sisällön paremmin. 

Lisäksi tekstittäminen voi auttaa parantamaan videoiden löydettävyyttä alustalla. TikTokin algoritmi analysoi tekstityksiä ymmärtääkseen videoiden sisältöä ja suositellakseen niitä oikealle yleisölle. Näin ollen tekstityksen käyttö voi parantaa videoidesi näkymistä laajemmalle yleisölle. Tekstityksessä käytetyt sanat saattavat olla samoja, joilla käyttäjä hakee sisältöä TikTokissa ja siksi sen hyödyntäminen kannattaa.

Videoiden tekstittäminen osoittaa yrityksesi huomioivan erilaiset yleisöt ja pyrkivän tarjoamaan mahdollisimman miellyttävän katselukokemuksen kaikille.

TikTokin suositukset 

TikTokin suosituksia on tärkeä huomioida, sillä ne auttavat sisältöäsi saavuttamaan suuremman näkyvyyden ja sitouttamaan enemmän katsojia. Alustan suositukset perustuvat siihen, millaisiin ominaisuuksiin ja sisältötyyppeihin käyttäjät ovat viime aikoina reagoineet positiivisesti. Esimerkiksi alkuvuodesta 2024 TikTok on suositellut kuvakarusellien luomista.

Ota suositukset huomioon ja kokeile niiden toteuttamista. 

TikTokin algoritmi suosii sisältöjä, joissa hyödynnetään alustan uusimpia ominaisuuksia. 

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että TikTokin suositukset muuttuvat, kun alusta kehittyy ja käyttäjien käyttäytymismallit muuttuvat. On siis hyvä pysyä ajan tasalla alustan päivityksistä, jotta voit hyödyntää niitä parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikista tärkeintä on, että luot sellaista sisältöä, joka hyödyttää, viihdyttää ja/tai kiinnostaa kohderyhmääsi. Seuraa TikTokin virallisia kanavia ja pysy kuulolla uusista ominaisuuksista ja suosituksista!

Kaipaatko apua Tiktok markkinoinnissa?

Ota yhteyttä, niin autamme mielellämme yrityksesi Tiktok-sisältöjen suunnittelussa ja toteutuksessa!

Tsekkaa myös nämä blogit