Kuinka valitset oikean markkinointitoimiston yrityksellesi? 5 vinkkiä toimitusjohtajalle

Julkaistu:
3.5.2024
Kirjoittaja:
Kuinka valitset oikean markkinointitoimiston yrityksellesi? 5 vinkkiä toimitusjohtajalle

Toimistokumppanin etsiminen yritykselle ei ole helppoa. Tarjolla on isoja ja pieniä tekijöitä - kaikki erilaisilla hinnoittelumalleilla. Tässä blogissa kerromme, miten valitset yrityksellesi sopivan markkinointitoimiston.

Miksi valita markkinointitoimisto? 

Markkinointitoimiston valinnalla on väliä. Erityisesti kasvun tavoittelussa markkinointitoimistosta voi olla valtava etu. Toimistoilla on myös laaja valikoima taitoja ja resursseja, joita yksittäiset freelancerit tai omat palkatut tekijät eivät välttämättä pysty tarjoamaan. 

Muistilista markkinoinnin kilpailutukseen:

  1. Määrittele tarpeesi: Selvitä, mitä tarvitset markkinointikumppanilta. Onko kyseessä brändin rakentaminen, digimarkkinointi, sosiaalisen median hallinta vai jokin muu tarve?
  2. Tutki referenssejä: Käy läpi markkinointitoimiston aiempia asiakkaita ja referenssejä. Tarkista, onko joukossa esimerkiksi omaa toimialaasi vastaavia yrityksiä.
  3. Keskustele tavoitteista: Keskustele potentiaalisen kumppanin kanssa tavoitteistasi ja odotuksistasi. Hyvä markkinointitoimisto kuuntelee asiakastaan ja tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja.
  4. Kysy hinnoittelusta: Selvitä, miten toimisto hinnoittelee palvelunsa ja varmista, että se sopii budjettiisi.
  5. Tarkista yhteensopivuus: Varmista, että valitsemasi markkinointitoimistossa on sinun tiimillesi sopivat työskentelytavat.

Analysoi oma tilanteesi: mihin ongelmaan etsit ratkaisua?

Ensimmäinen askel markkinointitoimiston valinnassa on selvittää yrityksesi tarpeet ja tavoitteet. Mieti, mitä haluat saavuttaa markkinoinnilla: onko lähtökohtaisena tavoitteena brändin tunnettuuden kasvattaminen, liidien käsittely, verkkosivuston parantaminen vai sosiaalisen median hallinta? 

Tavoitteiden selkeä määrittely auttaa sinua löytämään markkinointitoimiston, joka pystyy vastaamaan juuri sinun tarpeisiisi. Muista myös budjetti – laske, paljonko olet valmis investoimaan markkinointiin. Täytyykö toimiston olla fyysisesti samalla paikkakunnalla kuin yrityksesi, vai riittääkö etäpalvelu? Läsnäoloa vaativat lähinnä valokuvaus ja videokuvaus, mutta lähes kaiken muun voi hoitaa myös etänä.

 

Tutki ja vertaile potentiaalisia markkinointitoimistoja

Kun olet määritellyt tarpeesi ja tavoitteesi, aloita markkinointitoimistojen tutkiminen. Kartoita potentiaalisia palveluntarjoajia, ja vertaile niiden palveluja, erikoisosaamista ja kokemusta. 

Kysy suosituksia muilta yrittäjiltä, googlaa arvioita ja lue listauksia. Arvioi, kuinka hyvin toimistojen aikaisemmin tekemät projektit vastaavat tarpeitasi, ja onko heillä ammattitaidosta kertovia referenssejä. 

Kiinnitä myös huomiota yhteensopivuuteen ja kommunikaatioon – haluat varmistaa saumattoman yhteistyön valitsemasi kumppanin kanssa. Jos haluat tavata kasvotusten, on järkevää etsiä markkinointitoimisto samalta paikkakunnalta yrityksesi kanssa.

 

Kysy toimintatavoista ja haasta etenkin tuloksellisen markkinoinnin lupaukset

Kun olet valinnut varteenotettavat vaihtoehdot, älä pelkää esittää kysymyksiä ja haastaa potentiaalisia yhteistyökumppaneitasi. Keskustele tavoitteistasi, mittareista ja strategiasta. 

Kysy, millä tavalla markkinointitoimisto aikoo auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja kuinka he mittaavat menestystä. Ole avoin ja rehellinen odotuksistasi ja budjetistasi, jotta voitte yhdessä määritellä realistisen suunnitelman. 

Valitse lopulta sellainen markkinointitoimisto, joka tuntuu parhaiten ymmärtävän tarpeesi, ja jonka kanssa tunnet mahdollisuuden pitkäaikaiseen yhteistyöhön.

Muuttuviin tilanteisiin sopiva joustava markkinoinnin palvelu

Me olemme Wannado Marketing, joustava täyden palvelun digitoimisto. Asiakkaamme ovat kasvuyrityksiä, jotka arvostavat ketterää kumppania. 

Emme velvoita kiinteisiin kuukausikuluihin tai vuosien yhteistyöhön - meiltä saat kaikki isot ja pienet hommat silloin kun tarvitset, ilman irtisanomisaikaa. 

Laskutamme vain tehdystä työstä kymmenen minuutin tarkkuudella. Ota meihin yhteyttä ja katsotaan, sovittaisiinko yhteen!

Tsekkaa myös nämä blogit