Yrityksen sometilin tunnukset ovat entisen työntekijän takana, mitä teen?

Julkaistu:
2.2.2024
Kirjoittaja:
Kaisa Tervahauta
Yrityksen sometilin tunnukset ovat entisen työntekijän takana, mitä teen?

Kääk! Huomasitko juuri, ettei sinulla olekaan pääsyä yrityksesi sometileille? Tuttu tilanne, josta moni yrittäjä kysyy digimarkkinoinnin asiantuntijalta. Some on ollut jollakin hoidossa, ja sitten se joku vaihtoi työpaikkaa. Yrityksen sometilit ovat siis hiljentyneet. Haluaisit ehkä tehdä somemainontaakin. Tilanne voi olla kiusallinenkin, jos yrityksen sometilien hallintaan liittyvät tunnukset ovat jonkun entisen työntekijän hallussa. Tai ehkä kukaan ei vain muista, miten sometileille kirjauduttiin ja millä tunnuksilla - mutta siellä nyt kuitenkin näkyy olevan firmalla profiilia monessakin kanavassa.

Toimi näin, kun et ole varma kenellä on pääsy yrityksen sometileille:

1. Ota yhteyttä entiseen työntekijään, joka aiemmin hallinnoi tilejä

Yritä ensin ottaa yhteyttä entiseen työntekijään ja pyytää häntä luovuttamaan tilin tunnukset. Todennäköisesti saat sometilien oikeudet kuntoon nopeimmin ja helpoimmin tätä kautta, ja siksi tämä vaihe on ensimmäisenä listalla, vaikka joskus voi tuntua vaikealta olla yhteydessä yrityksestä lähteneeseen henkilöön.

Käy läpi kaikki mahdolliset sopimukset, jotka liittyvät sometilien hallintaan. Jos löydät dokumentaatiota, joka määrittelee vastuun tunnuksista, voit käyttää sitä pohjana pyynnössäsi.

2. Ota yhteyttä alustoihin

Jos entinen työntekijä ei reagoi tai kieltäytyy antamasta tunnuksia, ota yhteyttä kyseisen somealustan asiakastukeen. Selitä tilanne ja pyydä heitä ohjeistamaan, miten voitte selvittää kuka tilejä hallinnoi ja kuinka tilien omistajuus siirretään teille takaisin. Varaudu siihen, että voit joutua esimerkiksi todistamaan henkilöllisyytesi tai toimittamaan kaupparekisteriotteen englanniksi.

3. Muuta salasanoja ja päivitä turvatoimet

Jos saat tunnukset takaisin, vaihda salasanat välittömästi. Päivitä myös kaikki turvatoimet, kuten kaksivaiheinen tunnistautuminen, varmistaaksesi tilin turvallisuus. Älä koskaan perusta yrityksen sometilejä henkilökohtaisella sähköpostilla, vaan käytä aina yrityksen sähköpostitilejä ja yrityksille tarkoitettuja tilejä ja profiileja. On hyvä varmistaa, että esimerkiksi Meta Business Managerissa on aina kaksi pääkäyttäjää, jotta kaikki ei ole yhden ihmisen takana.

4. Estä ongelman toistuminen

Laadi suunnitelma tai ohjeistus, joka varmistaa, että vastaavat tilanteet eivät toistu. Tallenna tiedot sometunnuksista esimerkiksi salasananhallintaohjelmaan kuten LastPass tai Dashlane. Työntekijän lähtiessä sometunnukset tarkistetaan ja luovutetaan samaan tapaan kuin toimiston avaimet tai yrityksen työvälineet. Voit esimerkiksi kirjata työsopimukseen, että työsuhteen päättyessä sometilien hallintaoikeudet siirretään yhteistyössä toiselle työntekijälle tai esihenkilölle.

Facebook ei usko että yritystili kuuluu minulle - mitä nyt? 

Jos tilillä käytetään yrityksesi logoa, sinulla on mahdollisuus tehdä ilmoitus tavaramerkkirikkomuksesta. Sinä siis ilmiannat oman yrityksesi tilin ikään kuin se olisi feikkitili. Tämä vaatii useimmiten sen, että yrityksen logo ja nimi ovat osa suojattua tavaramerkkiä. Kun sinulla on virallinen todistus siitä, että olet tavaramerkin laillinen haltija, täytyy Facebookin reagoida ilmiantoosi ja silloin sinulla on hyvät mahdollisuudet saada yritystili poistettua alustalta kokonaan. Tämän jälkeen perustat uuden tilin. Seuraajien kerääminen alkaa alusta, mutta nyt yrityksesi sometili on hallussasi, ja voit tehdä esimerkiksi somemarkkinointia.

Emme suosittele perustamaan uusia tilejä poistamatta vanhoja - tämä on vain hämmentävää seuraajillesi ja kuolleet yritystilit viestivät kuolleesta yrityksestä.

Voiko digimarkkinoinnin ammattilainen hoitaa asian puolestani?

Lyhyestä virsi kaunis: ei. Tekkijätit kuten Meta asettavat tiukkoja käytäntöjä tilin omistajuuden varmistamiseksi. Valitettavasti ulkopuolinen ei voi suoraan puuttua tilanteeseen, koska alustan asiakaspalvelu auttaa tällaisessa asiassa yleensä vain tilin alkuperäistä omistajaa tai hallinoijaa, jonka sähköpostiin yrityssivun tai yrityksen mainostilin vahvistusviestit menevät. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että yrityksen tilit perustanut henkilö tai nykyinen hallinnoija (joka voi siis olla vaikka se entinen työntekijä) vie asiaa eteenpäin alustan tuen kanssa ja noudattaa alustojen vaatimuksia.

Tarjoamme toki tukea niin pitkälle kuin voimme, mutta lopulta emme ole hakkereita. Pahimmillaan voit joutua käyttämään turhauttavan paljon aikaa tämän asian selvittelyyn. Sometilien hallinnan menetys tai uloslukkiutuminen omilta tileiltä on kuitenkin niin yleistä, että siihen on omia palveluita kuten Hacked.com.

Oletko kyllästynyt somen hallinnointiin?

Tämä oli nyt viimeinen pisara? Ota yhteyttä, niin me voimme hoitaa somet jatkossa. Sinulla on aina tiliesi omistajuus ja huolehdimme, että saat hallintaoikeudet ja datan mukaasi vaikka vaihtaisit toimistoa.

Tsekkaa myös nämä blogit