Ulkoistettu markkinointipäällikkö vai oma palkattu markkinointipäällikkö?

Julkaistu:
24.5.2024
Kirjoittaja:
Ulkoistettu markkinointipäällikkö vai oma palkattu markkinointipäällikkö?

Yrityksen markkinoinnin johtaminen on keskeinen osa menestyksekästä liiketoimintaa. Kannattaako käyttää ulkoistettua markkinointipäällikköä vai kenties palkata oma? Oikean valinnan tekeminen riippuu yrityksesi tarpeista, resursseista ja strategiasta. Ulkoistettu markkinointipäällikkö voi olla houkutteleva vaihtoehto erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka haluavat joustavuutta ja kustannustehokkuutta.

Tässä vertailussa punnitsemme molempien vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia.

 

Ulkoistettu markkinointipäällikkö

Plussat:

 • Joustavuus: Ulkoistettu markkinointipäällikkö tarjoaa joustavan vaihtoehdon. Voit palkata heidät tarpeen mukaan ilman pitkäaikaista sitoutumista tai kiinteitä tuntimääriä.
 • Kokemus monilta aloilta: Ulkoistettu markkinointipäällikkö on työskennellyt erilaisissa yrityksissä ja monilla toimialoilla, mikä tuo laajaa kokemusta ja monipuolista osaamista. Wannado Marketingin markkinointipäälliköllä on myös käytössään joustavasti koko tiimi, johon kuuluu niin teknisiä kuin viestinnällisiä ja visuaalisia asiantuntijoita.
 • Kustannustehokkuus: Ulkoistaminen voi olla taloudellisesti edullisempaa kuin oman markkinointipäällikön palkkaaminen, koska maksat vain tehdystä työstä, eikä palkka- ja henkilöstösivukuluja synny.

 

Miinukset:

 • Etäisyys yrityksestä: Ulkoistettu markkinointipäällikkö ei ole fyysisesti läsnä yrityksessä, mikä voi vaikeuttaa tiimin yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Tämän vuoksi kannattaa ostaa riittävä määrä tunteja, jotta ulkoistettu markkinointipäällikkö voi tuoda aidosti arvoa yrityksellesi.
 • Ulkopuolisuus yrityksen kulttuurista: Ulkoistettu markkinointipäällikkö tarvitsee aikaa perehtyäkseen yrityksen kulttuuriin ja arvoihin. Riittävillä tunneilla ulkoistettu markkinointipäällikkö omaksuu yrityksenne brändin ja integroituu osaksi tiimiä.
 • Riippuvuus ulkopuolisesta tahosta: Yritys voi tuntea olevansa ulkoistetun markkinointipäällikön armoilla. Tähän auttaa aidosti joustavan ja yhteistyökykyisen kumppanin valinta - kuten oman työntekijänkin rekrytoinnissa.

Palkattu oma markkinointipäällikkö

Plussat:

 • Sisäinen asiantuntemus: Oma markkinointipäällikkö voi olla täysin omistautunut yritykselle ja tuntea sen kulttuurin ja tarpeet erinomaisesti.
 • Reaaliaikainen läsnäolo: Sisäinen markkinointipäällikkö on aina saatavilla ja voi työskennellä tiiviisti muiden tiimin jäsenten kanssa.
 • Pitkäaikainen sitoutuminen: Kun palkkaat oman markkinointipäällikön, voit odottaa pitkäaikaista sitoutumista ja mahdollisuutta kehittää vakaata sisäistä markkinointiosaamista.

Miinukset:

 • Korkeammat kustannukset: Oma markkinointipäällikkö aiheuttaa palkka- ja sivukuluja, kuten lomia, sairauslomia ja muita etuuksia.
 • Aikaa vaativa rekrytointiprosessi: Sopivan osaajan rekrytoiminen voi olla aikaa vievää ja vaatia ryllättävänkin paljon resursseja. Riskinä on monenkin haastattelukierroksen jälkeen, ettei tekijä ja työ kohtaa ja prosessi voi koitua raskaaksi. 
 • Suppeampi osaaminen: Sisäisellä markkinointipäälliköllä voi olla rajallisempi kokemus ja osaaminen eri markkinoinnin osa-alueilta. Pysyyhän palkatun markkinointipäällikön osaaminen ajan tasalla ja relevanttina? Paljonko sinun pitää varata aikaa ja rahaa markkinointipäällikön koulutuksiin?

Mitä markkinointipäällikkö tekee?

Markkinointipäällikön työnkuva riippuu täysin yrityksesi tarpeista. Yleisesti ottaen markkinointipäällikön rooli on usein laaja ja monipuolinen. Hän vastaa esimerkiksi markkinointistrategioiden suunnittelusta, budjetoinnista, kampanjoiden hallinnasta ja tulosten seurannasta.

Käytännön esimerkki: Kuvitellaan, että kasvava yrityksesi haluaa lanseerata uuden tuotteen markkinoille. Markkinointipäällikkö voi:

 • Kehittää kattavan tavoitteellisen markkinointisuunnitelman, joka sisältää tuotteen asemoimisen, kohderyhmästrategian ja markkinointikanavien valinnan.
 • Luoda tehokkaan verkkosivuston ja lanseerata monikanavaisen digitaalisen kampanjan Googleen ja Facebookiin.
 • Seurata kampanjan suorituskykyä mainosalustan ja Google Analyticsin avulla, sekä tehdä tarvittavat optimoinnit.
 • Raportoida säännöllisesti tuloksista ja tarvittaessa tehdä muutoksia strategiaan.

Markkinointipäälliköllä on laaja käsitys markkinoinnin mahdollisuuksista, työkaluista ja ratkaisuista. Usein hänellä on kuitenkin jokin oma erikoisalue, johon hän on syventynyt. Markkinointipäällikön vahvuutena voi olla esimerkiksi visuaalinen suunnittelu, brändinhallinta tai markkinointiteknologiat.

Paljonko markkinointipäällikkö maksaa?

Kokopäiväisen markkinointipäällikön bruttopalkka on Suomessa keskimäärin 4000–6000 € kuukaudessa (lähteet: Duunitori, Oikotie, Palkkavertailu.com). Ulkoistetun markkinointipäällikön tuntihinta on Wannado Marketingilta alkaen 68€/h.

Jotta ulkoistettu markkinointipäällikkö voi toimia tiiminne keskeisenä jäsenenä, suosittelemme investoimaan riittävästi kuukausitunteja. Vähintään 40 tuntia kuukaudessa mahdollistaa sujuvan tiedonkulun ja tuloksellisen, tavoitteiden mukaisen työn. Tämä tarkoittaa, että markkinointipäällikkö voi luoda markkinointistrategioita ja kampanjoita, jotka ovat täysin linjassa yrityksenne tavoitteiden ja visioiden kanssa. Lisäksi hän voi reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja tehdä tarvittavat muutokset strategiaan.

Tarvitsetko joustavan markkinoinnin kumppanin? Wannado Marketingin kanssa sinun ei tarvitse sitoutua kiinteisiin kuukausikuluihin tai pitkiin sopimuskausiin. Ota yhteyttä, niin kartoitetaan tilanne ja saat meiltä kilpailukykyisen tarjouksen!

Tsekkaa myös nämä blogit