Miksi markkinointitoimisto on rekrytointia parempi valinta?

Julkaistu:
17.6.2024
Kirjoittaja:
Miksi markkinointitoimisto on rekrytointia parempi valinta?

Markkinoinnin resursointia pohtiessa tulee tehdä tärkeä päätös: palkataanko tiimiin oma markkinoinnin tekijä, vai ulkoistetaanko työ markkinointitoimistolle? Molemmissa vaihtoehdoissa on etunsa, mutta tässä blogissa tarkastelemme erityisesti markkinointitoimiston hyötyjä. Listasimme 5 syytä, miksi markkinointitoimiston valitseminen kannattaa! 

 

1. Laaja osaaminen ja monipuolisuus

Markkinointitoimistot koostuvat usein monipuolisista tiimeistä, jotka koostuvat markkinoinnin eri osa-alueiden asiantuntijoista. Valitessasi markkinointitoimiston saat pääsyn laajaan osaamiseen, joka kattaa digimarkkinoinnin, sisällöntuotannon, graafiset työt, verkkosivut, analytiikan ja paljon muuta. Tämä monipuolisuus mahdollistaa yrityksellesi kattavamman markkinointistrategian suunnittelun ja toteuttamisen.

Voit luottaa siihen, että markkinointitoimistosta löytyvät tekijät pitävät tietotaitonsa ajantasalla ja heidän jatkuva kouluttaminen sekä osaamisen ylläpito ovat markkinointitoimiston vastuulla. Yrityksen markkinoinnin tarpeita ei täten tarvitse räätälöidä sen mukaan, millaista osaamista talosta löytyy, vaan suunnitelmat ja toteutukset luodaan sen pohjalta, millaisia toimia todella halutaan ja tarvitaan, jotta päästään asetettuihin tavoitteisiin. 

2. Skaalautuvuus ja resurssit

Markkinointitoimistot voivat skaalautua tarpeen mukaan. Olipa kyseessä sitten pieni kampanja tai suurempi lanseeraus, toimistot voivat tarjota käyttöösi tarvittavat resurssit ja asiantuntijat nopeasti. Ketteryys pienempien ad hoc -tehtävien osalta ja tarvittaessa koko tiimin tuoma panos isompiin projekteihin antaa asiakasyritykselle miltei rajattomat mahdollisuudet markkinoinnin osalta. 

Tämä joustavuus on hyödyllistä erityisesti silloin, jos et ole varma kuinka paljon työtä on tai milloin sitä on. Kokeneen markkinointitoimiston verkostot ovat laajat ja kansainväliset, joten tilanteeseen kuin tilanteeseen löytyy varmasti tarvittava osaaja sekä innovatiiviset ratkaisut. 

3. Kustannustehokkuus

Oli kyseessä sitten markkinointiassistentti, markkinointikoordinaattori, markkinointipäällikkö tai vaikkapa markkinoinnin asiantuntija, voi sellaisen palkkaaminen olla yrityksellesi kallis investointi, joka sisältää palkan lisäksi myös muita kuluja, kuten esimerkiksi koulutukset, vanhempainvapaat, sairauslomat... Rekrytointiprosessi on myös jo itsessään kallista ja aikaa vievää puuhaa, eikä rekrytoitavan henkilön soveltuvuudesta ole takeita, vaikka hakuprosessi olisi suoritettu mallikkaasti maaliin. Koeajalla voi ilmetä joko työnantajan tai uuden palkatun työntekijän näkökulmasta asioita, jotka johtavat työsuhteen päättymiseen. Näin ollen koko rumba on aloitettava alusta. 

Markkinointitoimistoilla on yleensä selkeä hinnoittelu ja läpinäkyvät kulut, jolloin budjetin hallinta on helpompaa. Lisäksi säästät rekrytointiin käytettävissä kustannuksissa ja ajankäytössä, kun et joudu käymään läpi lukuisia työhakemuksia ja haastatteluja tai maksamaan toimeksiannosta kolmannelle osapuolelle. Lisäksi markkinointitoimistosta löytyy useampi tekijä, jolloin voidaan varmistaa, että yrityksesi toimeksiantoihin ja projekteihin valitaan juuri siihen sopiva osaaja, joka voi myös tarvittaessa hyödyntää koko muun tiimin taitoja yhteistyön laajentuessa tai yrityksesi tarpeen muuttuessa. 

 

4. Kansainvälinen näkemys ja kokemus

Jos tavoittelet kansainvälistä kasvua, markkinointitoimisto voi olla arvokas kumppani, joka toimii ponnahduslautana maailmalle. Toimistoilla on usein kansainvälistä kokemusta ja yhteistyökumppaneita eri maissa, mikä auttaa sinua laajentamaan yrityksesi liiketoimintaa ulkomaille. Hyppy tuntemattomaan on helpompaa ja turvallisempaa, kun matkassa mukana kulkee kokenut markkinoinnin kumppani. 

Hands-on-työn lisäksi markkinointitoimisto tarjoaa strategista ohjausta kansainväliseen markkinointiin ja lokalisointiin. Voit myös tilata kansainväliseen projektiisi erikseen ulkoistetun markkinointipäällikön, jolla on käytettävissään koko markkinointitoimiston tiimin osaaminen ja verkostot. 

 

5. Vähemmän hallinnollista taakkaa

Kun etsit yrityksellesi ratkaisua markkinoinnin toteuttamiseen, haluat todennäköisesti samalla myös pienentää omaa työkuormaa, etkä laajentaa sitä entisestään. Oman markkinoinnin osaajan rekrytointi tuo kuitenkin mukanaan hallinnollisen taakan, kuten palkanlaskennan, lomapäivien hallinnan ja työntekijöiden ohjaamisen. Markkinointitoimisto hoitaa hallinnolliset asiat puolestasi, joten voit keskittyä liiketoiminnan ydintoimintoihin. Saat tiimiisi ja yrityksesi järjestelmiin sulautuvan markkinoinnin ammattilaisen, joutumatta kuitenkaan käyttämään aikaasi työvuorojen suunnitteluun, palkkojen miettimiseen tai pitkään perehdytysjaksoon. Markkinointitoimistosta saat tarvitsemasi osaamisen helposti, nopeasti ja joustavasti - samalla vapauttaen omaa aikaasi muihin asioihin. 

Yrityksesi tilanne ja tarpeet kaiken lähtökohtana

Jos et tiedä miten paljon yritykselläsi on markkinointityötä tarjolla, tai millaista osaamista ylipäätään kaipaat, kannattaa valita pieni ja joustava markkinointitoimisto. Wannadon palvelut on kehitetty erityisesti yrittäjien ja kasvuyritysten muuttuviin tilanteisiin. Meiltä saat kaiken markkinoinnin tuen tuntihintaan ja ilman sitoumuksia. 

Kun yrityksesi on valmis ponnistamaan kansainvälisille markkinoille, löydät meiltä osaamista ja tukea myös kansainväliseen kasvuun ja rahoituksen hakemiseen. 

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yrityksesi tilanne ja aloitetaan tavoitteitasi tukeva joustava ja ketterä yhteistyö!

Tsekkaa myös nämä blogit