Animointia ja videotuotantoa työharjoittelussa Espanjassa

Julkaistu:
15.5.2024
Kirjoittaja:
Ville Niemi
Animointia ja videotuotantoa työharjoittelussa Espanjassa

Videotuotannon työharjoittelussa Wannadolla työskennellyt Ville Niemi kirjoitti kuulumiset Espanjassa työssäoppimisestaan:

¡Hola! Terveisiä Espanjasta

Maaliskuu oli juuri vaihtunut huhtikuuhun ja takatalvi oli tekemässä tuloaan. Minä odottelin Helsinki-Vantaan lentokentällä lentoani, jolla lentäisin Espanjaan. Kuukauden mittainen työssäoppimisjaksoni Wannadon Fuengirolan toimipisteellä oli alkamassa.

Työssäoppiminen alkoi seuraavana päivänä maahan saavuttuani ja pääsin heti ensitöikseni osallistumaan kokouksiin, jotka koskivat perehdyttämistäni yritykseen. Suurimmaksi osaksi täälläoloaikanani olen tehnyt erilaisia animointeja ja niiden kimppuun pääsinkin jo ensimmäisenä päivänä. Wannadon logo kaipasi erilaisia animaatioita ja niitä noin kymmenen erilaista sitten tein. Toki aluksi vahingossa vanhaan logoon, joten pääsin tekemään animaatiot myös toistamiseen uuden logon kanssa. Animointien tekeminen ei tähän loppunut, vaan olen tehnyt Wannadolle myös muutamia erilaisia mainoksia, joissa Adoben After Effects on ollut kovassa käytössä. Olen päässyt myös Wannadon omien videoiden lisäksi tekemään asiakkaalle joitain töitä, kun verkkopalveluita tarjoava Louhi tarvitsi yritykselleen erilaisia animoituja videoita.

Pelkästään animointien tekemistä täällä oloni ei kuitenkaan ole ollut, vaan olen päässyt myös tekemään muita videoihin liittyviä töitä. Kukko Eventsillä oli Tero Vaaran keikka ja ravintola on niin iso, että lavalla oleva artisti ei näy joka kulmaan kunnolla ja tämän vuoksi siellä on ympäri ravintolaa televisioita, joista keikka näkyy. Niihin olin tekemässä screen-tuotannon, toimin neljän robottikameran monikamerajärjestelmän ohjaajana, kuvamiksaajana ja kameraoperaattorina samanaikaisesti. Myös Radio Finlandia tilasi minulta 4-osaisen videosarjan liittyen täälläoloaikaani. Sitä tehdessä pääsin vierailemaan Sohailin linnalla ja parilla muulla nähtävyydellä.

Pelkästään töissä käymistä Espanjassa oloni ei kuitenkaan ole ollut, vaan olen kerennyt vapaa-ajallani myös käymään muun muassa Malagan jalkapallopelissä. Ottelu päättyi Malagan sijoituksen kannalta epäonnisesti tasan 1-1, mutta tunnelma siellä oli huikea. Jalkapallon lisäksi olen käynyt myös Benalmádenassa sijaitsevan Monte Calamorron huipulla. Melkein huipulle asti pääsee hissillä, mutta viimeiset kymmenet metrit täytyy itse kiivetä, näkymät huipulta olivat käsittämättömän hienot.

"Olen tehnyt Wannadolle myös muutamia erilaisia mainoksia, joissa Adoben After Effects on ollut kovassa käytössä."

Tsekkaa myös nämä blogit